Educatie

Handlettering is zó leuk!

 

Op zondag 7 april geef ik een gratis workshop handletteren van 13.30 tot 15.00 u. 

Half april gaat de cursus ‘Handletteren is zo leuk’ van start met 10 lessen van 2 uur. 

Mail of bel: contactformulier | tel. 06 12475782.   

Handlettering:

Kom je meedoen met deze leuke inspiratievolle cursus waarbij we op zoek gaan naar jou eigen stijl in het handletteren, waar je creativiteit voorop staat en je ook iets leert over pagina-indeling, lay-out, vormgeving en vlakverdeling, en je aan het eind van de cursus op geheel eigen wijze in je eigen stijl deze prachtige vorm van creatief met taal, teksten en quotes bezig kunt zijn.

De nieuwe cursus Handlettering 2019 is nog niet gestart dus je kunt je nog inschrijven voor maandagochtend van 10.00 tot 12.00 u. of maandagavond van 19.30 tot 21.30.

We starten zodra er zich genoeg deelnemers, min. 6, hebben aangemeld. 

10 lessen van 2 uur: € 17,50 per les.

(Prijs = Inclusief gebruik materialen + € 4,- btw 21 %)

Wat is handlettering?

Handlettering is de kunst van het tekenen van letters. Handlettering wordt dus écht met de hand  gedaan en is dus géén print, maar een zelfontworpen en gemaakte hand -geschreven -getekende letter, woord of quote. Het is anders dan typografie waarin je een lettertype zoekt en dan iets print. Handlettering verschilt ook van kalligrafie, omdat je andere materialen en technieken gebruikt.

Bij handlettering heb je veel vrijheid. Een letter groter of kleiner maken, een draai ergens aan geven of opleuken met doodles, het kan allemaal bij deze techniek. Met een pen, potlood en papier heb je eigenlijk al genoeg om aan de slag te gaan met handlettering en dat maakt het juist zo leuk! Iedereen kan het leren nét zoals je vroeger hebt leren schrijven. Met een beetje fantasie en creativiteit kom je een heel eind. Handlettering is vooral veel uitproberen en oefenen met verschillende materialen zoals potlood, pen, fineliners en markers, zwart op wit papier of wit op zwart papier, gekleurde letters maken d.m.v. kleurenstift of aquarelleerverf.

We gaan tijdens deze cursus van 10 lessen op zoek naar jouw persoonlijke ‘handschrift’ in handletteren. Je gaat met allerlei technieken aan de slag, gaat letters natekenen, veel oefenen, maar óók zelf letters bedenken en ontwerpen.                                          We gaan aan de slag met doodles, versieringen en tekeningetjes, en banners, ruimtelijk getekende elementen in je werkstuk waarop je teksten plaatst. We leren ook hoe je ‘n emotie of een gevoel overbrengt met een woord of quote. Dit doe je door bijv. de stijl van je letters aan te passen aan de betekenis van je tekst. Niet alleen leer je de technieken van het handletteren maar ook leer je veel over het gebruik van materialen bijv. wat voor potlood -hardheid kun je het best gebruiken, welke markers en wat voor soort papier of ondergrond gebruik je het liefst. Je krijgt opdrachtjes waarmee je thuis aan de slag kunt, deze bekijken en bespreken we de volgende les, zo leer je veel door naar de werkstukken van andere cursisten te kijken en te luisteren naar hun ervaringen met het handletteren. Bovenal wordt je gestimuleerd in je eigen persoonlijke ontwikkeling, kijken we waar jou interesse ligt, wat jij leuk vindt en waar jou kracht ligt. De een maak strakke lijnen of werkt graag in kleur, de ander pakt het wat losser aan met veel doodles of banners. Aan het eind van de cursus heeft iedereen haar/zijn eigen stijl gevonden in het handletteren.

Marian van Esch geeft sinds 2017 de cursus Handlettering in het kunstencentrum Waalwijk met veel succes en veel enthousiaste cursisten. 

Deze cursus van 10 x 2 uur vindt plaats op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 u. en maandagavond van 19.30 tot 21.30 in haar atelier op het Brugplein 6 in Den Bosch. Bij genoeg deelnemers (min. 6) start de handlettering-cursus maandag 4 februari. Je kunt je inschrijven via de onderstaand email adres of contact-button maar je kunt ook bellen om je op te geven.

Email: contactformulier  /  Tel: 06 12475782

Als je wél graag de cursus zou volgen maar niet op de aangegeven dag kunt geef dan aan, in een mail, welke tijden voor jou beter uitkomen. Bij genoeg deelnemers volgt er evt. óók ‘n cursus op een ander tijdstip en dag.